bilete

Despre festival

Festivalul Gastronomic „Gusturile Transilvaniei”

este realizarea visului comun a unor bucătari, antreprenori HoReCa și producători locali pasionați. Scopul nostru este deschiderea unei noi capitole în cultura gastronomică transilvană. Am pornit împreună la drumul către redescoperirea tradițiilor și aptitudinilor noastre gastronomice și salvarea moștenirii noastre de la dispariție – dorim să punem Transilvania, această regiune specială și ascunsă, înapoi pe harta gastronomică internațională ca o destinație nouă, dar totuși atemporală.

Ediția inaugurală a festivalului va include workshop-uri tematice și practice, discursuri de bucătari și o scenă unde va avea loc atât prezentări cât și cooking show-uri, iar tematica principală va fi cultura gastronomică transilvană. Alăturați-ne între 7-9 octombrie la o locație specială în și între casele țărănești renovate din Satul de vacanță și muzeul etnografic Boroș.

Cum

AJUNGI?

Locația festivalului este Satul de vacanță și muzeul etnografic Boroș din Lunca de jos, Valea Boroș nr. 65. Venind dinspre Miercurea Ciuc pe DJ 12A prin Lunca de jos, se virează la dreapta la aprox. 250 de metri de la panoul indicator de intrare în localitate. Drumul de 1.5 kilometri de la intersecție până la locația festivalului este extrem de îngustă, astfel se așteaptă o aglomerație ridicată.

Șura de evenimente Pro Economica

ORA
vineri
sâmbătă
duminică
12:00
Szabadfi Szabolcs
Lansare de carte Kövi Pál
13:00
Deschidere festival
13:30
Trenduri gastronomice internaționale (Jókuti, Lenk Szabolcs)
Mihai Toader, Andrei Chelaru
14:30
Thür Ádám
15:00
Dezbatere privind viitorul turismului in Transilvania
Gáll Tímea, Mautner Zsófi
16:00
Pallag Dávid
Alex Petricean
16:30
Alex Antal, Andrei Adlah
17:30
Tóth Szilárd
18:00
Holmi.io - Farm2Fork
Páva boys
19:00
Nagy Zoltán (BP Boutique)
20:00
Bíró Lajos

Salon de vin

ORA
vineri
sâmbătă
duminică
13:00
Degustare de champagne cu Ádám Előd
14:00
Balla Géza
16:00
Carassia
Malatinszky
18:00
Caroline Gilby MW
19:00
Vinuri internaționale cu Ádám Előd
20:30
Crama Ferdi

Transylvanian Slow Cooking Gems

ORA
vineri
sâmbătă
duminică
12:00
Pregătire sărmăluțe de Ghimeș
13:00
Gătit de churut
Lumea ciupercilor
15:00
Despre maia cu Szabolcs Szabadfi
Workshop de murături cu Dakó Viola
Flori consumabile, oțeturi și fructe deshidratate cu Dakó Viola
17:00
Prezentare brânzeturi cu Bányász Jóska
18:00
Sacrificare de miel
Sacrificare de miel
19:00
Sacrificare de miel

Segafredo Crafted Coffee

ORA
vineri
sâmbătă
duminică
11:00
Cupping interactiv cu Dénes Jónás
Cupping interactiv cu Dénes Jónás

Cumpărare bilete

Apăsând butonul cumpărare, veți fi redirecționat către siteul Eventim, unde veți putea cumpăra bilete la ediția inaugurală a festivalului Taste of Transylvania.

Invitați

Expozanți

FAQ

Întrebări frecvente

Acces, parcare

Satul de vacanță și muzeul etnografic Boroș, Lunca de jos, Valea Boroș 65 - mai multe informații despre locație găsești pe siteul lor de web

Se poate ajunge la locație cu trenul, cea mai apropiată stație fiind Lunca de mijloc, la 3 kilometri de la intrarea la satul de vacanță.

Venind dinspre Miercurea Ciuc pe DJ 12A prin Lunca de jos, se virează la dreapta la aprox. 250 de metri de la panoul indicator de intrare în localitate. Drumul de 1.5 kilometri de la intersecție până la locația festivalului este extrem de îngustă, astfel se așteaptă o aglomerație ridicată.

Cu câteva metri înainte de intrare în sat, am amenajat o parcare păzită pentru aproximativ 200 de autoturisme, iar folosirea acestuia este gratuită pentru vizitatorii festivalului.
Vă atragem atenția că parcarea, precum și festivalul, este deschis zilnic între orele 8 și 22. Dacă lăsați autoturismul în parcare după ora 22, puteți să-l luați ziua următoare după ora de deschidere.

Orar

Festivalul este organizat între 7-9 octombrie 2022, porțile fiind deschise zilnic între orele 8 și 22.

Informații utile

La festival așteptăm și cei cu dizabilități locomotorii, în satul de vacanță există o baie dedicată persoanelor cu nevoi speciale.
Pe durata festivalului funcționează un punct de prim ajutor, marcat pe harta locației.
La punctul de închiriere veți putea închiria pahare de vin profesionale. Închirierea unui pahar costă o Pițulă, pe care vi-l returnăm la returnarea paharului, dar puteți să-l luați paharul acasă dacă doriți.
Dacă ați pierdut ceva, adresați-vă recepției. Dacă ați găsit ceva, vă rugăm să-l lăsați tot aici, ca să-l putem returna proprietarului.

La festival nu există punct de păstrarea a bagajelor, astfel vă rugăm să aveți grijă de obiectele de valoare, nu le lăsați nesupravegheate.

Fotografierea amator, pentru uz personal este autorizată, dar pentru înregistrarea prezentărilor sau a workshopurilor cu scop de publicare sau de vânzare, este necesar acordul prealabil al organizatorilor.

E important să știți: pentru a putea arăta cât mai multor persoane varietatea festivalului Taste of Transylvania, facem înregistrări foto și video la festival. Orice persoană care apare pe înregistrări poate fi numit doar cu acordul ei, dar în afară de aceasta nu poate să aibă alte pretenții față de organizatori. Mai multe informații găsiți AICI.

Bilete și intrare

Dacă aveți nevoie de ajutor, aveți întrebări în legătură cu procesul de cumpărare a biletelor sau ați întâmpinat probleme cu procurarea biletelor, trimiteți-ne un mesaj la adresa info@gastrotransylvania.ro.

Biletele se pot cumpăra accesând butonul de Cumpărare pe site-ul festivalului, gastrotransylvania.ro. Vânzarea biletelor se face prin portalul Eventim, ceea ce acceptă principalele tipuri de carduri bancare. Biletele se pot cumpăr și la locația evenimentului, vă recomandăm să-l cumpărați dinainte, prin site-ul nostru web.

La festivalul Taste of Transylvania se pot cumpăra bilete pentru fiecare zi a festivalului, precum și bilet pentru tot weekend.

Informații generale despre bilete

Biletele vor fi preschimbate în brățări la intrare la festival.
Biletele nu sunt nominale, persoane care prezintă primul codul de bare de pe bilet va fi cel care primește brățara.
Vă rugăm să aveți mare grijă să nu aibă nimeni acces la biletul dumneavoastră. Din păcate, dacă cineva a intrat cu codul de bară de pe biletul dumneavoastră, nu vă vom mai putea da brățară. Organizatorii nu sunt responsabili pentru orice fraudă cu bilete.
Țineți biletul cumpărat în siguranță și aveți grijă ca nimeni să nu poate să facă o copie sau fotografie despre aceasta. Dacă cumpărați biletul din sursa oficială și-l țineți în siguranță, nu veți avea probleme la intrare.

Brățări

Veți primi brățara la scanarea biletului la intrare. Sunt valide doar brățările purtate la încheietura mâinii.


Brățările deteriorate în orice fel - lipite, tăiate, cu patent deschis, mai mari decât mâinile sau manipulate în orice fel, etc. - sunt invalide.
Brățara nu se poate preda altor persoane.
Brățările deteriorate sau pierdute nu se schimbă de către organizatori.
Organizatorii vor lua toate măsurile legale posibile împotriva falsificatorilor de bilete și colaboratorilor.
Organizatorii își rezervă dreptul de a verifica validitatea brățărilor la intrare la festival și pe tot teritoriul festivalului. Dacă vă aflați la festival fără brățară, cu brățară expirată sau invalidă, organizatorii vă vor ruga să cumpărați o brățară validă. În caz contrar va trebui să părăsiți festivalul.
Perioada de validitate a diferitelor brățări este:
- brățară de vineri (galbenă): 2022. 10. 07. 00:00-23:59
- brățară de sâmbătă (verde): 2022. 10. 08. 00:00-23:59
- brățară de duminică (violetă): 2022. 10. 09. 00:00-23:59
- brățară de weekend (roșie): 2022. 10. 07. 00:00 - 2022. 10. 09. 23:59
Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul.

Biletul de o zi sau de weekend vă asigură accesul la festival, parcarea și participarea la fiecare prezentare, curs, cooking show și workshop, precum și câteva surprize și apă minerală până la limita stocului disponibil. Vă atragem atenția că locațiile unde se desfășoară diferitele evenimente din cadrul festivalului au o capacitate limitată, astfel vă rugăm să ajungeți în timp la locația evenimentelor la care doriți să vă participați.

 

Prețul biletului nu include consumație de alimente sau de băuturi, acestea pot fi cumpărat cu jetoanele disponibile la recepție, denumite Pițule. Mai multe informații despre acest sistem de plată găsiți la secțiunea Plata la festival.

Prețul biletului nu include participarea la degustările de vin, pentru acestea se pot cumpăra vouchere la recepție, unde se poate plăti atât cu cash, cât și cu card.

Copii sub 14 ani pot intra gratuit la festival, dar purtarea brățării este obligatorie.
Vă atragem atenție că biletele cumpărate nu pot fi preschimbate! Dacă ați cumpărat deja biletul și nu veți putea veni la festival, vă atragem atenția asupra evenimentului pe Facebook, unde cel mai probabil veți găsi cumpărători la biletul dumneavoastră.
Pentru a intra la festival veți avea neapărat nevoie de codul de bară a biletului. Dacă aveți biletul pe telefon și se poate scana, puteți intra fără probleme!
Conform regulamentului festivalului este interzis intrarea cu animale de companie la festival, cu excepția animalelor de serviciu certificate. Pentru a putea intra cu animale de companie veți avea nevoie în prealabil de acordul scris din partea organizatorilor. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Plata la festival

La festival veți putea plăti cu moneda proprie a festivalului, denumită Pițula de Ghimeș. Un jeton costă 15 lei și veți putea plăti cu jetoane întregi sau jumătăți la comercianți. Vă atragem atenția că comercianții nu vor putea accepta plata nici cu cash nici cu card, dar veți putea cumpăra Pițule la recepție pe tot orarul de deschidere a festivalului.
Vă atragem atenția că Pițulele cumpărate nu pot fi preschimbate.

Ce pot să aduc cu mine?

Deoarece dorim să aveți o experiență gastronomică unică la festivalul Taste of Transylvania, vă rugăm să nu aduceți cu dumneavoastră mâncare sau băuturi. La festival va exista o ofertă amplă din acestea, iar mulțumită sponsorului Perla Harghitei, vom distribui gratuit apă minerală, până la limita stocului disponibil.

Intrarea cu băuturi alcoolice și mâncare adusă din afara festivalului este interzisă. Sunteți obligat să predați astfel de produse pentru control serviciului de pază.

Intrarea la festival cu obiecte din sticlă, arme, cuțite sau orice obiect care poate să pună în pericol persoane sau bunuri este STRICT INTERZISĂ! Conform legislației în vigoare nu aveți voie să aveți asupra dumneavoastră obiecte periculoase (precum cuțite cu muchie mai lungă de 8 cm, cuțite cu arc, spray cu piper, etc.).

Sponsori

Prezentat de

Sponsor de apă minerală

Sponsor de autoturisme

Sponsor principal

Sponsori

Partener media